Alaskan Malamute

Fick förfrågan om jag inte kunde berätta lite om min hund Keenahi och den ras han är. Självklart! =)

Han är en alaskan malamute hane på snart 2,5 år. En polarhund som är avlad för att dra. En draghund helt enkelt. De måste få arbeta och gör det gärna på olika sätt. Jag och Keenahi har inte kommit igång med draget då han har haft lite diverse otur.....

Malamuten lever MED dig istället FÖR dig. De är mkt intelligenta och vänliga. Absolut ingen vakthund utan lägger sig gärna på rygg för att få magen killad och pussar dej gärna mkt och lääänge.... Men trots att de ej är vaktiga så får de ju mkt respekt med sig tack vare deras utseende.

De älskar människor och är som sagt mkt vänliga. Är en ras som sägs rastypiskt kunna vara aggressiva mot andra hundar tex hane/hane, hona/hona. Keenahi är inte aggressiv men dominant. I vissa lägen skall dock poängteras! Spelar ingen roll om det är tik eller hane utan det är individen i sig som kan vara problemet eller vad man skall säga. Rasen Alaskan Malamute är störst, bäst och vackrast och det stämmer på Keenahi. han gillar ordning och reda och tycker inte om det är ngn som skäller eller är för ivrig i fel tillfälle. Om det är ngn som pekar finger eller muckar gräl kanske det inte alltid passar... men det spelar ingen roll vad det är för en ras, eller vad det är för ett kön - utan helt enkelt individen.

De är ett flockdjur ingen enmanshund. MÅSTE få arbeta på ett eller annat sätt - kanske helst med drag då de är avlade för det.

Finns oerhört mkt att prata om när det gäller den här rasen. Såsom många raser såklart.... Det är ingen lätt ras då den är så nära vargen. Mkt envisa och självständiga. Brukar kännetecknas som "ingen nybörjarhund".

Gå gärna in på rasklubbens hemsida och läs mer om denna vackra skapelse.

Malamuteklubbens hemsida

Där finns det länkar om fler bra sidor samt till en del utvalda uppfödare.

Är det något ni undrar över så fråga gärna =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0